All Electric

All electric houdt in dat u geen gebruik maakt van gas in uw woning of bedrijfspand. Hierbij wordt de gasaansluiting afgesloten of zelfs weggehaald.

U gaat dan bijvoorbeeld over op elektrisch koken en voor de verwarming gaat u gebruik maken van een warmtepomp. Er zijn twee hoofdgroepen van warmtepompen. De grondgebonden warmtepomp haalt de warmte zoals de naam al aangeeft uit de grond en de luchtwarmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Aangezien deze manier van verwarmen wezenlijk anders is dan verwarmen met gas zijn er twee voorwaarden waaraan voldaan moet worden om het gebruik van een warmtepomp mogelijk te maken:

  • Goede isolatie
  • Afgiftesysteem geschikt voor Lage Temperatuur Verwarming (LTV). Dit is bijvoorbeeld vloerverwarming of speciale LTV radiatoren.

Een warmtepomp werkt met een lage temperatuur en kan niet zoals met een gastoestel snel naar een hoge temperatuur gebracht worden. Als er geen goede isolatie is kan de warmtepomp (met die lage temperatuur) de woning niet goed verwarmen. Door die lage temperatuur moet het afgifteoppervlak van de warmte ook groter zijn dan de radiatoren (relatief klein afgifteoppervlak) die bij een Cv-ketel gebruikt worden. Een vloerverwarming heeft een veel groter afgifteoppervlak dan een radiator en is daarom beter te combineren met een warmtepomp.

Welke warmtepomp is in uw situatie geschikt? Kom erachter door contact op te nemen met één van onze adviseurs via verkoop@gasservice.nl

Meer over duurzame energie

Hybride
Warmtepomp