Cv-ketels zijn complexe apparaten, daarom is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Schakel wel altijd een gecertificeerde een expert in zodat je zeker bent goed onderhoud. Een goed onderhouden cv-ketel is een veilige en efficiënte cv-ketel. Daarom is het belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zo voorkom je dure reparaties! In deze video geeft Sebas je 5 redenen voor het afsluiten van een onderhoudscontract.  

1 Cv-ketels zijn complexe apparaten. Gas, water en elektra komen samen in één ketel. Onderhoud plegen aan een Cv-ketel is belangrijk, maar ook ingewikkeld. Dit is dan ook alleen toegestaan door erkende en gecertificeerde monteurs. Houd hier rekening en ga dus niet zelf sleutelen aan je ketel. Zodra je merkt dat er een storing is die je niet zelf makkelijk kan oplossen, schakel dan een expert in.

2 Het goed afgestemde en onderhouden cv-ketel is een efficiënte ketel. Er zal een hoger rendement geleverd wordt door de ketel, dat is direct geld besparen dus! Een nieuwe Cv-ketel kan dus ook op lange termijn energie besparen.

3 Hoe langer je wacht met onderhoud des te groter de kans op storingen. Een cv-ketel met onderhoudscontract heeft aanzienlijk minder storingen gedurende zijn levensduur. Storingen kunnen overlappen en erger worden, zorg dus dat je ze voorkomt of gelijk oplost. Negeer storingen niet te lang en onderneem actie!

4 Een goed onderhouden cv-ketel heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar. Hoe minder onderhoud je pleegt, des te korter de levensduur van je cv-ketel wordt. Ook om deze reden is regelmatig onderhoud dus een goede investering.

5 Tijdens een onderhoudsbeurt loopt de monteur de hele ketel door en meet hij onder andere de gasdichtheid, zo weet we zeker dat er geen gaslek is. Verder maakt de monteur de warmtewisselaar schoon, het motorblok van de ketel. Ook meet de monteur de koolmonoxide afscheiding, hoe lager deze is hoe beter.

Verder kijkt een monteur tijdens een onderhoudsbeurt ook naar eventuele beschadigingen en afwijkende geluiden. Al met al is het op lange termijn een goed investering om een onderhoudscontract af te sluiten voor je cv-ketel. Wil je nou weer weten? Aarzel dan niet om met onze klantenservice contact op te nemen!