Een goed functionerend airconditioningsysteem is essentieel voor het comfort in je huis en gebouwen. Vooral tijdens de warme zomerdagen. Om de airco zo efficiënt mogelijk te laten werken en hoge kosten aan reparaties te voorkomen, is onderhoud belangrijk. Dit is één van de diensten die Gasservice uitvoert. Dit artikel vertelt waar het onderhoud uit bestaat en waarom het wordt gedaan.

Waar bestaat een onderhoudsbeurt uit?

De werkzaamheden van een onderhoudsmonteur bij een servicebeurt bestaan uit:

  1. Het reinigen van het filter
  2. Het controleren van de verdamper
  3. Het controleren van de condensor
  4. Het controleren van de condenswaterafvoer
  5. Het meten van de drukken of temperaturen
  6. Het controleren op lekkages aan het systeem
  7. Het controleren van de elektrische componenten van de airco
  8. Het controleren van de bekabeling op beschadigingen
  9. En tot slot het controleren van de leidingisolatie.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Onderhoud is belangrijk, omdat er wordt gecheckt of er sprake is van belemmeringen van luchtstromen die lekkages kunnen veroorzaken en schade aan het systeem kunnen toebrengen. Verder is het belangrijk dat de bewegende delen soepel blijven voor een zo efficiënt mogelijk en zo stil mogelijk werkende airco. Het is daarom belangrijk dat die onderdelen goed gesmeerd worden en worden vervangen waar nodig. Onderhoud aan de elektriciteit is belangrijk om kortsluiting en storingen te voorkomen. Door het onderhoud en de algemene tests die worden uitgevoerd worden potentiële problemen vroegtijdig voorkomen, opgespoord of opgelost. Dit bespaart weer in de reparatiekosten. Tot slot kan de onderhoudsmonteur het apparaat natuurlijk zo efficiënt mogelijk voor je instellen.

Kortom, onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat het airconditioningsysteem efficiënt werkt, energie bespaart en de levensduur verlengt. Neem voor vragen hierover vooral contact met ons op.