Het verwarmen van water kost veel gas. Gemiddeld 20% van het totale gasverbruik per huishouden. En 80% van dit verwarmde water wordt gebruikt om te douchen. Voor ons aanleiding om tips te geven hoe je hierop kan besparen.

  1. Korter douchen bespaart gas en geld. Stel een maximale douchetijd in van 5 minuten. Je kan investeren in een douchetimer, maar ook gewoon je (kook)wekker aanzetten om je te herinneren dat je onder die warme douche vandaan moet. Want oh wat is het heerlijk om te blijven staan onder die warme straal. Met de huidige gasprijzen kan je dit al 140 euro per jaar besparen.
  2. Investeer in een waterbesparende douchekop. Deze is al voor een paar euro te koop bij de bouwmarkt en bespaart tot wel 60% water per douchebeurt. Ook kan je hem makkelijk zelf monteren.
  3. Douche eens een graad kouder en bouw dit verder af tot het nog een comfortabelere temperatuur is. Hiermee droogt tegelijkertijd je huid minder uit.
  4. Douche eens helemaal koud. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die koud douchen of eindigen met een koude douche. Wie weet is het wat voor jou.
  5. Toe aan een nieuwe badkamer? Je kan een douche douche-WTW laten plaatsen. De warmte van het wegstromende water warmt het koude water dan weer op. De cv-ketel hoeft dan minder hard te stoken.
  6. Ga je liever in bad? Een vol bad kan tot wel drie keer zoveel water en energie kosten, dan een douchebeurt van 5 minuten.
  7. Laat dit je niet tegenhouden? Isoleer dan je bad. Het badwater koelt dan minder snel af.
  8. Heb je mengkranen bij je gootsteen? Draai hem dan minder warm om je handen mee te wassen.
  9. Als je gebruik maakt van een zonneboiler, dan bespaar je de helft van je energieverbruik voor warm water.

Succes met de tips!

Vragen aan Gasservice? Neem dan contact op via 0251 – 245 454.