Bij Gasservice bieden wij onder andere cv-ketel onderhoud aan. Wij hebben hiervoor diverse abonnementen. Maar waarom is het belangrijk dat dit regelmatig gebeurt? Dat leggen wij graag uit.

Optimaal energieverbruik en een langere levensduur van de cv-ketel

Door regelmatig onderhoud aan een cv-ketel, zal deze optimaal energie verbruiken en langer meegaan. Dit kan worden vergeleken met een fietsketting. Als je een fietsketting niet vaak genoeg smeert, dan zal deze sneller slijten en niet meer goed lopen. Dit betekent dat je er minder lang mee doet en het fietsen steeds zwaarder wordt. Het kost dan dus meer energie om je fiets vooruit te krijgen. Dit geldt ook voor een cv-ketel. Als je een cv-ketel niet onderhoudt, zullen onderdelen sneller slijten of zelfs kapotgaan. Het kost dan steeds meer energie om met versleten onderdelen dezelfde prestaties te leveren en er lekker warmpjes bij te zitten.

Ook stelt de monteur bij elke onderhoudsbeurt de cv-ketel zo zuinig mogelijk af. Ook dit draagt bij aan een optimaal energieverbruik.

 

Het is veiliger

Regelmatig onderhoud van de cv-ketel voorkomt een onveilige woonsituatie. Jaarlijks zijn er nog steeds veel slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging. In 50% van de gevallen is een moderne cv-ketel de oorzaak. Daarom controleert de monteur bij elke onderhoudsbeurt de waarde van giftige gassen in de rookgassen van je cv-ketel, zoals koolmonoxide.  Ook checkt de monteur of er lekkages zijn, of de rookgasafvoer nog goed werkt en of er voldoende ventilatie is in de ruimte van de cv-ketel. Dit draagt allemaal bij aan een gezonde cv-ketel en leefomgeving.

 

Minder kans op een storing

Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom dat je cv-ketel het niet doet op het verkeerde moment. Door regelmatig onderhoud verklein je de kans op storingen. Ook zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat je recht blijft houden op garantie van de fabrikant bij reparaties en/of schadevergoeding bij je woonverzekering.

Nog vragen? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice of kijk meteen op onze abonnementspagina.