Kan je je woning niet goed koel houden? Dan kan je kiezen voor het laten installeren van een vaste airco. Hoe ga je hier zo zuinig en duurzaam mogelijk mee om?

Wat kan je zelf doen?

  1. Hou je ramen, deuren, gordijnen en zonwering overdag dicht. Meer tips om je huis koel te houden bij warm weer, lees je hier.
  2. Investeer in een vaste airco en niet in een mobiele airco. Mobiele airco’s koelen de lucht slecht op hele warme dagen en verbruiken meer energiekosten. Een vaste airco werkt een stuk efficiënter, kost daardoor minder energie en koelt ook nog veel beter.
  3. Zet je airco alleen aan als het écht nodig is.
  4. Zet je airco alleen aan in de kamers die je gebruikt.
  5. Zet de temperatuur van je airco niet te laag. De temperatuur van je airco hoeft maar een paar graden lager dan de buitentemperatuur voor verkoeling in je woning.
  6. Isoleer de leidingen waar het koudemiddel doorheen loopt.

Waar kan Gasservice bij helpen?

  1. Voor een goede en zuinige werking van vaste airco’s geldt dat onderhoud belangrijk is. Hiervoor kan je een onderhoudscontract afsluiten bij Gasservice. Bij onderhoud wordt onder andere gecontroleerd of er geen lekkage is van koudemiddel en wordt de binnen- en buitenunit schoongemaakt. En hoe schoner de buitenunit, hoe minder lawaai hij maakt!

Heb je vragen over (het installeren van) airco’s, dan beantwoorden wij die graag.