Warmtepomp

Met een warmtepomp heeft u milieuvriendelijke verwarming en warm water. De meest gebruikte warmtepompen zijn de grondgebonden warmtepomp en de luchtwarmtepomp. De grondgebonden warmtepomp haalt de warmte uit de grond en de luchtwarmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht.

Voor een warmtepomp moet een gebouw aan twee voorwaarden voldoen:

  1. Goede isolatie
  2. Afgiftesysteem geschikt voor lage temperatuur verwarming (ltv). Dit is bijvoorbeeld vloerverwarming of speciale ltv-radiatoren.

Een warmtepomp werkt met een lage temperatuur die langzaam naar een hogere temperatuur gebracht kan worden. Alleen met goede isolatie kan de warmtepomp (met die lage temperatuur) de woning goed verwarmen. Het afgifte-oppervlak van de warmte moet groter zijn dan de radiatoren die bij een cv-ketel gebruikt worden. Vloerverwarming heeft een veel groter afgifte-oppervlak dan een radiator en is daarom goed te combineren met een warmtepomp.

Gasservice | Gaswacht is gecertificeerd voor het installeren en onderhouden van warmtepompen. Hierdoor garanderen wij de hoogste kwaliteit in onze service. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar verkoop@gasservice.nl. Één van onze adviseurs neemt dan persoonlijk contact met u op voor advies en eventueel een op maat gemaakte offerte.

Warmtepomp onderhoud

Service & onderhoud voor warmtepompen

Professioneel Onderhoud, Reparatie en Oplossingen voor Warmtepompen

Periodiek onderhoud van uw warmtepomp is essentieel om optimale prestaties en duurzaamheid te behouden. Wij bieden verschillende onderhoudsdiensten aan die zijn ontworpen om uw warmtepomp in topconditie te houden.