Kennisbank

Kennisbank2024-03-20T21:59:52+01:00

Zoeken

Tips om energie en geld te besparen

Is de waterdruk van uw cv-ketel te laag?
Lees hier hoe u hem gemakkelijk zelf bij kunt vullen.

Zelf je apparatuur onderhouden

Doe-het-zelf video’s

Veelgestelde vragen

U kunt uw abonnement wijzigen onder de rubriek klantenservice bij Abonnement wijzigen. Vul uw gegevens in en geef bij de beschrijving aan wat uw wensen zijn. Indien er onduidelijkheden zijn, nemen wij contact met u op.

U kunt opzeggen via Mijn gegevens wijzigen. U ontvangt een bevestiging van opzeggen van ons.

Wij betreuren het dat u ons wilt verlaten. Mocht u zich bedenken, dan bent u uiteraard altijd opnieuw welkom en is de eerste inspectie gratis.

Wist u dat u bij verhuizing uw abonnement mee kunt nemen? Wijzig uw adres bij Mijn gegevens wijzigen.

Uiterlijk 3 werkdagen voor de afspraak kunt u uw afspraak wijzigen. Vul uw relatiecode en gebruikersnaam (ook relatiecode) in. Het wachtwoord is uw postcode en huisnummer. Deze informatie vindt u ook op uw afsprakenbrief.

Let op! Kiest u alstublieft ook een tijdsblok (ochtend/middag)? Dit staat namelijk standaard op de hele dag.

Lukt het wijzigen niet via de website? U kunt uiteraard altijd naar ons kantoor bellen voor het wijzigen van uw afspraak. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 0251 245 454.

Meerdere keren wijzigen is ook mogelijk.

Uiterlijk 3 werkdagen voor de afspraak kunt u de afspraak bevestigen in ons systeem. Vul uw relatiecode en gebruikersnaam (ook relatiecode) in. Het wachtwoord is uw postcode en huisnummer. Deze informatie vindt u ook op uw afsprakenbrief. Klik op bevestigen. We zien u op afgesproken datum en tijdstip!

U kunt uw afspraak meerdere keren wijzigen via de website. U kunt uiteraard altijd naar ons kantoor bellen voor het wijzigen van uw afspraak. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar onder nummer 0251-245454.

Meldt u aan via abonnement afsluiten. Vul uw gegevens in en maak een keuze uit een van onze Sterren Service abonnementen. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak voor de eerste servicebeurt.

Pas uw gegeven aan via gegevens wijzigen. Indien wij nog vragen hebben, nemen wij contact met u op.

Bel 0251 245 454 en vertel uw klacht. Vervolgens neemt een monteur contact met u op. De storingsdienst werkt gedurende de week tot 21.00 uur, in het weekend van 10.00-21.00 uur. U wordt altijd binnen 24 uur geholpen.

Wij kunnen aanwezige garanties van uw cv-ketel overnemen, als u uw ketel bij ons in onderhoud geeft. Wij zorgen dan voor afhandeling van de garantie richting de fabrikant. U bent dus niet verplicht om een serviceabonnement bij de installateur van uw cv-ketel af te sluiten om aanspraak te kunnen maken op garantie. De Gasservice | Gaswacht organisatie is partner van alle ketelfabrikanten.

Wijzig uw rekeningnummer bij gegevens wijzigen. Als wij nog vragen hebben nemen wij contact met u op.

Wij hebben 3 soorten Sterren Service abonnementen. Bij alle servicepakketten zijn de voorrijkosten en servicebeurten inbegrepen. U bent er tevens van verzekerd dat er altijd binnen 24 uur een monteur bij u aanwezig is en meestal zelfs binnen 2 uur.

Bekijk alle informatie bij onderhoudsabonnementen.

Ons werkgebied voor particuliere klanten is het gebied tussen Alkmaar en Lisse. Bekijk onze contactpagina voor een lijst met vestigingen.

Indien u gebruik maakt van onze 2, 4 of 5 Sterren-Service; komen wij om de 24 maanden bij u langs voor het uitvoeren van onderhoud. U krijgt hiervoor automatisch van ons een voorstel voor een datum en tijdstip. Als dit voorstel u niet uitkomt, kunt u dit altijd wijzigen naar een andere datum en tijdstip.

Bent u vergeten welk contract/service abonnement u heeft? Mail ons op verkoop@gasservice.nl of bel ons via 0251 245 454. Bij ontvangst van uw gegevens zullen wij u zo snel mogelijk informeren over uw service abonnement. U kunt online uw gegevens doorgeven.

Het is afhankelijk van uw situatie wat een cv-ketel voor u zal kosten. Om u een algemene indruk te geven van prijzen kijkt u bij de informatie over nieuwe cv-ketels kopen. Wij lichten daar de Intergas cv-ketel en de Nefit cv-ketel toe. Hiernaast kunnen onze adviseurs u vrijblijvend advies geven over de beste keuze in uw situatie.

De kosten van een nieuwe cv-ketel zijn afhankelijk van het merk en type ketel dat bij uw comfort en wens past. Comfort is afhankelijk van de grootte van uw woning, de mate van isolatie van uw huis en de aanwezige installatie (radiatoren, vloerverwarming, luchtverwarming). Uw warmwaterbehoefte is weer afhankelijk van de gezinssamenstelling en de waterzijdige installatie (bad, douche, aantal tappunten).

Daarnaast is het noodzakelijk om een aantal andere onderdelen van uw cv-installatie te vervangen. Deze zijn namelijk ten minste even oud als uw oude cv-ketel. Denk hierbij aan de rookgasafvoer, het expansievat, de inlaatcombinatie, het overstortventiel en wellicht ook de gaskraan en de vulaftapkraan.

U kiest een cv-ketel die past bij uw comfort en wensen. De capaciteit van de cv-ketel moet passen bij de grootte van uw woning, de mate van isolatie van uw huis en de aanwezige installatie (radiatoren, vloerverwarming, luchtverwarming). Bovendien moet u letten op hoeveel warmwaterbehoefte u heeft. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling en de waterzijdige installatie (bad, douche, aantal tappunten).

Bij regelmatig en vakkundig onderhoud kan uw cv-ketel gemiddeld 15 jaar mee gaan. Dit is ook afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de ketel die u heeft. Als er steeds vaker storingen zijn (afname van bedrijfszekerheid), is de ketel aan vervanging toe. De ketel moet ook vervangen worden als losse onderdelen slecht of niet meer leverbaar zijn.

Als u een nieuwe ketel koopt, weet u zeker dat hij voorzien is van de nieuwste technieken en dat hij energiezuinig is.

De vereiste waterdruk van iedere cv-ketel ligt tussen de 1,5 en 2,0 bar. Deze vindt u op of naast de drukmeter op uw cv-ketel. Als de druk lager is dan 1,5 bar kan de ketel het water niet goed rondpompen.

Als de drukmeter op de cv-ketel een druk lager dan 1,5 bar aangeeft dan moet het toestel worden bijgevuld. U gaat hiervoor als volgt te werk:

 • Neem de netstekker van het toestel uit de wandcontactdoos. Let op! Als de druk via een digitaal display wordt aangegeven, trek de netstekker dan niet uit! In dat geval zet u de thermostaat op een lage temperatuur zodat er zeker geen warmtevraag is en de ketel geen stroom nodig heeft.
 • Laat het toestel afkoelen tot een temperatuur van ongeveer 40 graden.
 • Sluit de slang aan op de koudwaterkraan van de waterleiding.
 • Laat de slang vollopen zodat er geen lucht in de installatie komt.
 • Sluit de slang aan op de vulkraan van de cv-installatie. Deze is door de monteur meestal onder het toestel gemonteerd.
 • Als uw toestel een automatische ontluchter heeft, zet hem dan open door het dopje een halve slag te draaien. Deze kunt u vervolgens open laten staan. De automatische ontluchter vindt u aan de bovenzijde van het toestel. Bij twijfel neemt u de technische documentatie (gebruiksaanwijzing) van het toestel erbij.
 • Draai de waterkraan open.
 • Draai de vulkraan van de cv-installatie open.
 • Sluit de vulkraan als de druk niet meer oploopt, of als de drukmeter ongeveer 1,5 bar aangeeft.
 • Sluit de waterkraan.
 • Sluit de vulkraan.
 • Draai het ontluchtingskraantje van de laagst gelegen radiator van de cv-installatie open. Laat alle lucht ontsnappen. Draai het kraantje vervolgens weer dicht. Ontlucht alle andere radiatoren van de cv-installatie op dezelfde manier. Werk van onder naar boven.
 • Controleer of de druk op de drukmeter nog steeds ongeveer 1,5 bar is. Wanneer de druk opnieuw onder de 1 bar is gezakt dan moet de installatie nog een keer worden gevuld en ontlucht.
 • Koppel de vulslang los. Let op, er staat nog wat druk op de slang waardoor er wat water kan ontsnappen.
 • Steek de netstekker van het toestel in de wandcontactdoos.

Let op! Als de cv-installatie vaak moet worden bijgevuld, laat dan uw installateur de oorzaak van het waterverlies achterhalen en verhelpen. Gebruik géén lekstopmiddelen in uw cv-installatie!

Voor het afsluiten van een VIP-abonnement hebben we uw adresgegevens, toestelgegevens en een incassomachtiging nodig. Daarnaast hebben we i.v.m. de gasketelwet een factuur nodig van de installateur waarop vermeld is dat die beschikt over de CO-certificering. U kunt een VIP-abonnement afsluiten via de abonnementenkiezer.

Ga naar de bovenkant