Van horecatijger naar onderhoudsmonteur bij Gasservice. Dat deed Thijs. Via het leerlingtraject bij Gasservice maakte hij een carrièreswitch. Lees hier zijn verhaal.

Thijs heeft altijd gewerkt in de horeca. Het was hard werken en hij werd ook nog eens ondergewaardeerd. Zo werden 250 overuren niet eens uitbetaald door zijn werkgever. Dat kan anders, dacht Thijs. Hij nam de moedige stap om zijn baan op te zeggen en goed na te denken over welke baan hem energie geeft. Het antwoord kwam al binnen twee weken en stond letterlijk op zijn stoep!

Antwoord stond letterlijk op de stoep

Dit was oud-collega Lindsey van Gasservice. De cv-ketel was toe aan een onderhoudsbeurt. Thijs werd blij van het plezier dat Lindsey in haar werk had en hij besloot zich te gaan verdiepen in wat Gasservice voor diensten levert en hij solliciteerde.

Leerlingtraject

Kan je ook solliciteren bij Gasservice zonder ervaring? Om te kunnen solliciteren bij Gasservice, hoef je niet al afgestudeerd monteur te zijn. Een ideale werkgever dus om een nieuwe carrière als monteur te starten. Gasservice heeft hiervoor een leerlingtraject. Je wordt intern en extern opgeleid.

Op het kantoor van Gasservice staan veel testmodellen van cv-ketels. Collega Rob heeft Thijs de fijne kneepjes van het vak geleerd, totdat Thijs zelfs geblinddoekt (ja, je leest het goed!) een cv-ketel uit elkaar kon halen.

Daarnaast heeft Thijs een paar weken meegelopen met collega’s en volgt hij in de avonduren zijn opleiding tot monteur. Je kan dan ook al vrij snel zelfstandig als monteur aan de slag. De opleiding blijft doorlopen en moet je binnen twee jaar succesvol afronden. Deze opleiding wordt betaald door Gasservice.

Werken bij Gasservice

Thijs is enorm blij met zijn switch. Hij heeft veel onregelmatige uren en keihard werken in de horeca ingeruild voor een baan waar hij energie van krijgt en waarin hij kan doorgroeien.

Storingen vindt Thijs het leukst om te doen. “Bij storingen met je echt gaan zoeken waar het probleem ligt. Het is een soort van puzzel die je moet gaan oplossen.”

Thijs wil zich nog verder gaan specialiseren in airco’s en warmtepompen. Je moet dan ook leren om leiddingen te lassen en hij moet zijn F-certificaat behalen. Met een F-certificaat mag je werken met giftige gassen. Kortom, Thijs is voorlopig nog niet uitgeleerd.

Ben jij ook toe aan een carrièreswitch, net zoals Thijs? We komen graag met je in contact. Kijk op onze vacaturepagina of bel!