Energie besparen is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Gasservice helpt graag met tips om je kosten te verlagen. We hebben daarom 5 effectieve en gemakkelijke tips samengebracht in een video en een artikel. Zo kan je ze gelijk zelf thuis toepassen.

Tip 1 – Tochtstrippen

Te koop bij alle bouwmarkten en makkelijk zelf te monteren. Tochtstrippen zijn effectief, goedkoop en daarom onze eerste tip om energie te besparen. Tochtstrippen zorgen ervoor dat er geen tocht tussen je deur en de deurpost komt. Door deze rubberen rand te plaatsen in de deurpost voorkom je dat er warme lucht ontsnapt, of koude lucht binnenkomt. Dit ga je zeker merken in een wat ouder huis, als je een gangdeur hebt die dicht bij de voordeur zit. Wil je weten hoe je deze het beste kan monteren? Sebas doet het voor in de video!

 Tip 2 – Radiatorfolie

Een tweede makkelijke tip is radiatorfolie. Ook weer verkrijgbaar bij elke bouwmarkt en gemakkelijk zelf te monteren. Radiatoren worden geplaatst tegen een muur en daarom zal een deel van de warmte verloren gaan in de koude muur. Radiatorfolie is hitte werend. Het wordt geplaatst tussen de radiator en de koude muur. Het zorgt ervoor dat de warmte terug de kamer ingaat. Benieuwd hoe het plaatsen van deze folie eruitziet? Bekijk de video!

 Tip 3 – Doorstroombegrenzer

Een huis heeft een hoop kranen. Met een doorstroombegrenzer kan je op al deze kranen water besparen. Doorstroombegrenzers zijn te koop in elke bouwmarkt. Ze zorgen ervoor dat er minder water door de kraan stroomt en dus bespaar je energie en water. De kracht van je waterstraal blijft hetzelfde, dus er is geen reden om dit niet te doen!

 Tip 4 – cv-ketel

Deze tip is wat minder makkelijk zelf te monteren, maar zeker wel belangrijk. Veel huizen hebben een oude cv-ketel staan. Deze ketels verwarmen niet meer zo efficiënt en dus verliezen ze warmte en moeten ze extra hard werken om het huis warm krijgen. We raden onze klanten altijd aan om een cv-ketel te vervangen als deze ouder is dan 12 jaar. Wat je namelijk ziet, is dat dit soort ketels veel meer energie gebruiken en dat voel je in je portemonnee. Een nieuwe cv-ketel kan dus op lange termijn een gezond

Tip 5 – Ventilatiebox

De meeste huizen die zijn gebouwd vanaf 1975 hebben een mechanische ventilatie. De ventilatiebox verwijdert schadelijke stoffen uit je woning en zorgt daarmee voor een gezondere lucht in je huis. Een ventilatiebox kost natuurlijk ook energie. De nieuwste ventilatieboxen hebben tegenwoordig een gelijkstroommoter in plaats van de oude wisselstroommotor. Hiermee bespaar je een hoop energie per jaar, omdat de ventilatie de hele dag aanstaat. Het is goed om te checken of jouw ventilatiebox aan vernieuwing toe is. Ook dit is een investering, die uiteindelijk een kostenbesparing zal opleveren!

Heb je nog vragen over onze tips, dan kan je altijd even bellen met Gasservice. We leggen je graag alles nog een keer goed uit.