Heb je geen vaste airco en wil je je woning zo koel mogelijk houden met warm weer? Dan is de enige oplossing om de warmte buiten te houden. Hoe doe je dat?

Overdag

  1. Sluit overdag al je ramen en deuren. Dan stroomt de warme lucht niet naar binnen.
  2. Sluit de gordijnen.
  3. Doe je zonwering omlaag.
  4. Ook de isolatie van je woning kan een rol spelen. Goede isolatie van je ramen, buitenmuren en dak, kan ervoor zorgen dat de warmte beter buiten blijft.
  5. Heb je een plat dak? Investeer dan in een groen plat dak.
  6. Werk platte daken af met witte dakbedekking. Dat weerkaatst de warmte.

Let wel op als je kiest voor witte kiezels. Sommige vogels vinden het heerlijk om daar te gaan nestelen en daar zit niet iedereen op te wachten.

In de avond

  1. Zet al je ramen tegen elkaar open, als de buitentemperatuur is afgekoeld. Vroeg in de ochtend of later in de avond en vooral ’s nachts, is dat een geschikt moment. Dan stroomt de koudere lucht juist weer naar binnen. Let wel weer op muggen!

Koelen met airco’s of warmtepompen

Mochten bovenstaande tips niet helpen, omdat je woning op een gegeven moment toch te veel opwarmt of niet meer afkoelt, dan zijn er nog andere opties. Zoals je woning koelen met een vaste airco of met een warmtepomp.

De volgende artikelen gaan over hoe je zuinig omgaat met je vaste airco en hoe je je woning koel houdt met een warmtepomp.

Ben je benieuwd hoe Gasservice je verder kan helpen met het koel houden van je woning? Neem dan contact met ons op!